Rådgivande Häxa

Du ska vara:

Intresserad av att vidareutveckla dig
Flexibel
Plikttrogen
Noggrann i det du gör
Sätta kunden i första rummet
Beredd att flyga på mer än tre olika sorters kvastar
Äga svart katt
Ha huckle

Jag tänkte söka men så upptäckte jag hur förfärligt överhäxan särskriver. Och det vill jag inte vara med om. Nakendanser och okulta månskensorgier är väl en sak.

Anställningsomfattning hos SCB


Arbetstider och omfattning
Heltid Heltid. Provanställning tillämpas. Heltid. Heltid. Provanställning tillämpas. Tillsvidareanställning Tillsvidare, tillträde: 2010-06-01 juni 2010, upphör: 9999-12-31

Dn.se - Insidan

Jag skriver om processorienterade organisationer, vilket inte är det roligaste. Så då och då faller jag över till att läsa insidan på DN.se. Det är lite speciellt med all missär som trängs där. Den är så stor och futtig på samma gång. Jag vill inte göra mig förmer (eller jo, det vill jag) men många gånger tycker jag att folk kan väl leva ensamma om de har så förbenat svårt att hålla sams. Heja ensamheten! Frihet, självständighet, ensam är stark! I alla fall bygger breven vanligtvis på problematiken "Jag kan inte acceptera min älskade som den är, hur ska jag förändra denne?"

Men gulligaste jag läst hittills är en som undrar hur de ska göra med sin femårige son. Han tycker nämligen om att gå i klänning. De är rädda att han blir mobbad när han börjar skolan. Det tycker jag är en fullt befogad rädsla hos honom. Och det förstår man ju att han diggar klänningar. De har ju en rörlighet som byxor och tröja saknar. Byxor är bra, men de stänger in. Barn som leker begränsas av sina byxor. I en luftig klänning kan man vara som en vind över sommarängarna.

Svaret modern får innehåller bland annat detta kloka råd:

"Lite är detta beroende av var ni bor – på en liten ort skulle det kunna innebära ren mobbning för honom, på Söder i Stockholm skulle kanske ingen bry sig."

Nej tack

"Kan du sälja din morsa?
Då är du rätt person för oss! Vi söker de bästa telefonsäljarena i Stockholm! Klicka på länken o ansök nu!"

Slovensk poesi och svenska kunskapsluckor

Slovenska wikipedia har på sin lista över svenska poeter fem namn.

Harry Martinsson
Frans Michael Franzén
Johan Henric Kjellgren
Carl Snoilsky
Gunnar Wennberg

Det är roligt att tänka sig ändå. Det finns alltså minst en slovenier[?] som är rätt intresserad av sven 1700-talspoesi. En snabb översättning via google visar att Snoilsky har slovenska rötter. De andra saknar egentligen någon löpande text utan är bara nämnda som personer typ. Men de finns där. Någon av Sloveniens dryga 2000 000 invånare har brytt sig om dem.

Svenska wikipedia vet bara en slovensk poet, France Prešeren. Det tycker jag är lite svagt. Vi är ändå fyra gånger fler. Chansen att någon skulle vara intresserad för slovensk poesi borde inte vara så försvinnande liten.  Jag ska nog försöka leta reda på fyra slovenska poeter till. Det här ser ju pinsamt ut

Såhär säger adlibris:
Med sina två miljoner innevånare är Slovenien ett av Europas minsta länder. Men det är också det land med mest poeter per capita.

Det finns en bokhandel i Lubjana som lånat namn av Tranströmer.

Poeterna Tomaz Salamun, Lucija Stupica och Ales Steger lär ha besökt i Stockholm i november. Mycket jag inte vet om slovenska poeter känner jag.

Frans Michael Franzén


RSS 2.0