Hur man trodde förr

Jag fick en Sveriges Natur-tidning (Naturskyddsföreningens medlemsblaska) idag som var ifrån förr (1989). Roligt! Jag vet inte om ni vet hur det var förr. Annorlunda var det. Man trodde på mycket märkliga saker, troll och häxor var mer en del av vardagen. Så det blir förstås gansa märkligt att läsa en miljö- och naturtidning. Jag ska citera en artikel:

"Under 1990-talet börjar kärnkraftsutvecklingen. Detta har visserligen sagts ända sedan 1980, men först i och med beslutet om nedläggning av en reaktor i Barsebäck och en i Ringhals är det klart för alla att regeringen menar allvar.
I riksdagen finns en klar majoritet för att påbörja kärnkraftsavvecklingen i mitten av 90-talet. Det finns också en stor majoritet för att hålla igen på koldioxidutsläppen. Särskilt moderaterna har bundit upp sig hårt vid den frågan"

Haha, visst är det hysteriskt? De är inte ens ironiska. Det är på grund av det här som de tjugu åren har präglats av en sådan munter nedmontering av kärnkraften och så koldioxid-motarbetande moderater. Oj, vad hårt de måste ha bundit sig, miljö-moderaterna. Bergis med dubbla rosetter.

Eller ta det här stycket ur samma artikel:

"Å andra sidan finns en möjlighet att solvärmen kan ge ett stort bidrag till att samtidigt avveckla kärnkraft och fossila bränslen. Men då måste avgörande beslut tas snart."

De kräver också ett stopp på koksalt och vill ha en tunnellösning istället för en bilbro över Öresund.Man kan tycka att Polykarmos fick lida nog så mycket när han slängdes på bået 155 enligt vår tideräkning. Ändå har den svenska miljörörelsen blivit bränd så många fler gånger med tidens gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0